Ponta îi face ”demagogi” pe liberali

0

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, susține că atitudinea liberalilor în ceea ce privește criza francului elvețian este una de extremă stângă, demagogică.

„Soluțiile însă într-adevăr nu există strict politice și contest modul în care PNL are o atitudine demagogică de extremă stângă Noi suntem un partid de centru-stânga, PNL are niște atitudini de extremă stângă, ceva la stilul „să dea Guvernul ordonanță și să dăm banii oamenilor de la buget’, asta propune PNL. Cred că e o soluție demagogică neserioasă pe care nici măcar oamenii care au nevoie de ajutor nu o cred, știu foarte bine că e doar o minciună. Dar cred că prin soluții legislative discutate și cu Banca Națională și cu CE, BM, FMI, măsuri care să fie constituționale, putem avea un sistem de protecție într-un fel sau altul în fața tuturor crizelor financiare. Pentru că azi este o criză cu francul elvețian, mâine poate fi cu euro, poimâine cu dolarul. Or, noi trebuie să facem un sistem legislativ de prevenire atât cât este posibil și de sprijin atunci când asemenea crize apar”, a declarat Victor Ponta într-o conferință de presă susținută la sediul PSD.

El a menționat că BPN al PSD a discutat luni despre poziția pe care o vor avea deputații social-democrați în ceea ce privește legea insolvenței persoanelor fizice.

„Ne dorim ca un sistem de protecție a persoanelor în fața crizelor financiare să fie instituit prin lege de către Parlament. Această lege însă trebuie evident să se dovedească posibil de a fi aplicată în practică și să fie în așa adoptată încât să nu constituie discriminări și să protejeze practic fiecare persoană în fața unor crize financiare, care din păcate apar pe plan european și internațional destul de des”, a explicat Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.