Merkel și Hollande, discuții cruciale cu Putin

0

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, au sosit vineri la Moscova, unde vor discuta cu preşedintele rus, Vladimir Putin, despre criza din estul Ucrainei, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

Angela Merkel şi Francois Hollande, care joi au fost la Kiev, îi vor prezenta lui Vladimir Putin un plan pentru soluţionarea pe cale politică a conflictului din estul Ucrainei.

Potrivit presei, planul elaborat de Franţa şi Germania se bazează pe 12 puncte ale Acordurilor de la Minsk, conţinând însă unele modificări, referitoare la delimitarea zonelor între părţile beligerante.

Recenta decizie a NATO de a înfiinţa centre de comandă suplimentare în şase ţări diferite va conduce inevitabil la schimbări „adecvate” în planurile militare ale Rusiei, a declarat vineri emisarul Moscovei la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko.”Deschiderea unor centre militare suplimentare la graniţele noastre nu este altceva decât o încercare de a exercita presiune asupra Rusiei”, a declarat Grushko, adăugând că răspunsul Moscovei va fi unul „adecvat”, scrie Sputnik, în pagina electronică.

Potrivit emisarului rus, „schimbările serioase din cadrul situaţiei politico-militare” de-a lungul frontierei ruseşti vor conduce „în mod natural” la schimbări în planurile militare ale Rusiei, menite să garanteze securitatea ţării.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.