Numărul parlamentarilor va fi unul fix, mai mic decât cel actual

0

Comisia parlamentară de elaborare a legilor electorale a decis, marţi, să adopte principiul potrvit căruia numărul parlamentarilor care vor fi aleşi în viitoarea legislatură să fie unul fix, dar mai mic decât cel din actuala legislatură.

Totodată, membrii comisiei au mai stabilit ca sistemul electoral să fie acelaşi pentru alegerile celor două Camere, informează Mediafax. Membrii Comisiei au mai căzut de acord şi asupra duratei campaniei electorale, care va fi de 30 de zile, dar şi asupra pragului electoral, care se va menţine la 5%.

În şedinţa de marţi s-a decis, de asemenea, ca membrii Comisiei să se împartăîntreisubcomisii care vor lucraseparat, astfel: o subcomisie se va ocupa de Legea partidelor şi Legeafinanţării partidelor şi a campaniilor, a doua subcomisie se va ocupa de Legea alegerilor locale, iar a treiase va ocupa de Legea alegerilor parlamentare.

Cele trei subcomisii au termen până pe 1 martie pentru elaborarea proiectelor de modificare a legilorde care se ocupă, astfel încât între 7 şi 15 martie acestea să fiedezbătute şi votate în Comisia de Cod electoral, iar până la finalul lunii martie proiectele să plece la Senat pentru dezbatere şi vot.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.