Șocant: Hoții de mașini pot fura orice marcă în 30 de secunde!

Share:

În fiecare zi, în România sunt furate două maşini. Aşa arată datele statistice, pentru anul 2014, ale Poliţiei Române. Hoţii nu se încurcă cu orice. Preferă anumite mărci straine, cu motoare puternice. Nici mărcile autohtone nu sunt neglijate. Un sfert dintre cele aproape 600 de maşini furate sunt Dacii. Hoţii pot face să dispară un bolid si in 30 de secunde, potrivit stiri.tvr.ro.

Cea mai mare provocare pt un hot de maşini nu este nepărat să le fure, ci să le facă dispărute pentru totdeauna. Autoturismelor li se schimba seriile, actele şi apoi sunt plimbate plimbate prin diverşi proprietari. Multe ajung şi în străinătate. Sau sunt dezmembrate şi vândute piesă cu piesă.

O metodă de furt cunoscută implică folosirea unui dispozitiv de bruiaj. Proprietarul foloseşte telecomanda ca să încuie maşina, dar, în acelaşi timp, cineva aflat în apropiere foloseşte dispozitivul prin care bruiază sistemul de închidere. Întreaga operaţiune durează 30 de secunde. Poliţiştii vă sfătuiesc să vă asiguraţi că maşina e incuiată.

Doar jumătate din mașinile furate mai sunt găsite de Poliție. Cea mai furată marcă este BMW, cu 46 de unităţi. O urmează îndeaproape Mercedes. Hoţii de maşini au furat anul trecut 34. Iar pe locul al treilea se situează Audi, cu 32.

Autorităţile se laudă că, în România, nu se mai fură multe maşini. De exemplu, în 2011, au fost furate 3.000 de autovehicule.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.