Tăriceanu critică dur programul de guvernare al PNL

0

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Partidului Liberal Reformator (PLR), a criticat duminică programul de guvernare lansat recent de PNL, susținând că acest proiect reprezintă „multă retorică și puțină substanță”.

„Aș invita PNL să lase retorica la o parte, pentru că programul pe care l-au prezentat este multă retorică și puțină substanță și îi invit să voteze noul Cod Fiscal, dacă mai există vreo urmă liberală în acest partid, care încă își păstrează denumirea de PNL”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, scrie Agerpres.

În opinia sa, vechiul PDL, care a preluat acum controlul asupra noului PNL, vine cu „o compilaţie, fără viziune şi fără o perspectivă liberală autentică”.”Vechiul PDL ce face? Taie 50% din măsurile de factură liberală din noul Cod Fiscal, care este în dezbatere(…) Dacă tai 50% din măsurile din noul Cod Fiscal, sigur că va rezulta un fel de program avortat, care va eșua lamentabil”, a spus Tăriceanu.

„De ce politicienii, care în 2010 au aruncat bomba creșterii TVA și tăierii cu 25% a salariilor, joacă acum rolul de geniști? Cine îi crede? Cum pot aceiași politicieni care au tăiat salariile medicilor, profesorilor și, practic, i-au invitat afară din țară — să fie credibili, acum vorbind despre reforma din sănătate și educație și stoparea migrației tinerilor bine pregătiți”, a adăugat Tăriceanu.

El a adăugat că, în privința programului economic, PNL nu a avut niciun fel de consultare a mediului de afaceri, lucru care este complet greșit.

„Ceea ce au făcut ei, este cam tipic pentru perioada și modelul Băsescu, care desigur își menține puternic amprenta politică asupra modului în care acest partid se comportă acum. Am să vă dau un singur exemplu. Dacă până mai alaltăieri au criticat măsurile de reducere a TVA din Codul Fiscal, care este prezentat de Guvern, ieri, în conferința de presă, au spus că TVA trebuie să coboare la 19%. Criticau faptul că va fi anulată taxa pe stâlp sau supraacciza pe carburant, dar propunerile pe care le fac ei au același efect. Reducerea TVA la 19% produce același efect. Când vorbesc adevărat și când spun minciuni? Pentru mine este o întrebare la care PNL trebuie să dea un răspuns „, a mai spus Tăriceanu.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, premier propus de acest partid, a prezentat, sâmbătă, proiectul programului de guvernare al PNL, arătând că liberalii propun investiţii, creşterea economică şi măsuri de relaxare fiscală.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.