Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, decis să-şi dea viaţa pentru Putin

Share:

Liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a afirmat miercuri că este gata să-și sacrifice viața pentru președintele rus Vladimir Putin, care l-a decorat cu o medalie de onoare, potrivit presei ruse, care citează rețeaua rusă de socializare online VKontakte.

„Sunt recunoscător la infinit președintelui Rusiei, comandantul suprem al forțelor armate ruse, pentru distincția atât de înaltă și aprecierea activității mele modeste”, menționează Kadârov în mesajul său.

El a promis să fie recunoscător mereu lui Vladimir Putin pentru „tot ce a făcut acesta personal pentru el și poporul său” și s-a autointitulat „infanteristul președintelui”. „Voi fi mereu camaradul său credincios, indiferent dacă este președinte sau nu. A-ți da viața pentru un astfel de om este sarcina cea mai ușoară. Vă asigur că voi executa orice fel de ordin, voi aduce la îndeplinire orice fel de sarcină oricât de complicată ar fi aceasta, indiferent cât m-ar costa. Servesc Rusia! Servesc poporul!”, și-a încheiat Ramzan Kadârov mesajul.

Putin l-a decorat la începutul acestei săptămâni pe liderul cecen cu Ordinul de onoare. În decretul prezidențial se afirmă că decorarea intervine pentru „realizări în muncă, activități sociale și pentru mulți ani de activitate cinstită”.

Decorarea lui Ramzan Kadârov a coincis cu reținerea a cinci suspecți de origine cecenă în cazul asasinării opozantului rus Boris Nemțov. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a declarat că această coincidență este una pur accidentală.

Între timp, principalul suspect Zaur Dadaev a declarat că mărturiile potrivit cărora a participat la asasinarea lui Boris Nemțov i-au fost smulse sub tortură, după cum a afirmat miercuri pentru AFP un membru al Consiliului consultativ pentru drepturile omului de pe lângă Kremlin, după ce în ajun l-a vizitat pe suspect în închisoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.