Ipoteză șoc: Putin, înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat?

La 10 zile de la dispariţia din viaţa publică a lui Putin, la Moscova circulă un zvon care ar putea schimba cursul istoriei: preşedintele rus ar fi fost înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat. Ziua adevărului este, însă, luni, când Putin are mai multe angajamente publice. Între timp, presa din Ucraina scrie că atât purtătorul de cuvânt, cât şi consilierul personal al lui Putin au fugit din ţară.

După zvonuri care mai de care mai bizare, la Moscova se vorbeşte acum de o lovitură de stat. Vladimir Putin ar fi fost debarcat de la putere de şefii serviciilor secrete, iar puciul ar fi fost organizat de fostul director al FSB, Nikolai Patruşev, care ar fi efectuat de curând o vizită în Statele Unite, potrivit România TV.

În timp ce Rusia fierbe, fiindcă nu ştie unde îi este preşedintele, lângă Kremlin au fost văzute mai multe camioane albe. Mulţi internauţi au asemănat scena cu fuga fostului preşedinte Viktor Ianukovici, din iarna anului trecut.

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, unul dintre apropiaţii lui Putin, a declarat recent că va rămâne alături de liderul de la Kremlin indiferent dacă acesta va mai fi sau nu în funcţie. Kadîrov a sugerat că amicul său de la Moscova este în pericol să fie înlăturat de la putere. De la dispariţia lui Putin, în presa elveţiană s-a vehiculat că liderul de la Kremlin s-ar afla în Ticino, acolo unde presupusa lui iubită, gimnasta Alina Kabaeva, ar fi adus pe lume o fetiţă. Kremlinul a negat zvonurile.

Putin n-a mai fost văzut în public de 10 zile, de la întâlnirea cu premierul italian Matteo Renzi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.