Atac în stil mafiot într-un cămin din Iași

0

Patru studenţi de la Facultatea de Geografie şi Geologie, din anul I de master, cazaţi în Căminul C4 din Campusul Târguşor Copou al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, au fost la un pas să fie sufocaţi după ce unul dintre colegii lor din cămin le-a dat foc la uşa de la cameră. 

Noaptea trecută, pe la ora 2, un tânăr, despre care nu se ştie dacă a fost ajutat de colegii săi sau nu, folosindu-se de o cârpă în­muiată în spirt pe care a pus-o sub uşa camerei 95, a pornit un foc, scrie ziaruldeiasi.ro. Focul s-a extins pe partea interioară a uşii, iar cei patru tineri dormeau când unul dintre studenţii care citeau în sala de lectură a simţit miros de fum şi a început să bată la uşa colegilor săi, relatează Romaniatv.net.

Tinerii au reuşit, folosindu-se de două pături, să spargă uşa care ardea pe partea interioară de sus până jos, iar apoi a fost chemată Poliţia, care a venit şi a vorbit cu toţi tinerii de pe palier. „Există o sesizare depusă cum că uşa ar fi prezentat urme de arsuri, efectuăm verificări asupra situaţiei de fapt, există persoane bănuite în cauză. Continuă cercetările în ve­derea identificării persoanelor implicate”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspecto­ratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Din mărturiile studenţilor aflaţi în momentul respectiv în cămine, incendiul ar fi fost provocat de un grup de tineri cu care cei din camera respectivă avuseseră o alter­caţie, evenimentul fiind catalogat drept „o reglare de conturi”.
În ur­mă cu o lună, un echipaj al Poliţiei a intervenit pentru a calma un scandal izbucnit în afara căminului între grupurile de tineri, care însă păruse a se fi soluţionat amiabil. „Sunt foarte îngrijorat de aceste lucru, este o anchetă foarte serioasă în desfăşurare şi se vor respecta toate rigorile legii”, a precizat ec.jr. Bogdan-Eduard Pleşcan, directorul general administrativ al UAIC.

La faţa locului s-au deplasat mai multe persoane din conducerea universităţii, inclusiv rectorul, prof.dr. Vasile Işan, care a precizat că studenţii sunt sănătoşi şi nu au păţit nimic. „Sper că se va scoate la iveală problema de fapt, mă bucur că, har Domnului, studenţii sunt sănătoşi şi nu au nicio problemă. Am fost, m-am întâlnit cu ei, am vorbit şi mi-au spus că nu ştiu nici ei despre cine poate fi vorba. Este greu de crezut că la ora respectivă ar fi intrat cineva din afara cămi­nului să facă acest lucru. Nu putem bănui încă ce s-a întâmplat, sunt doar simple supoziţii”, a declarat prof.dr. Vasile Işan, rectorul UAIC.

Conform informaţiilor obţinute din administraţia universităţii, există posibilitatea ca, dacă studenţii vor fi identificaţi, după ce Poliţia îşi va încheia ancheta, aceştia să fie eva­cuţi din cămin şi propuşi pentru ex­ma­triculare, mai mult, să fie lipsiţi şi de dreptul de a se reînmatricula la Uni­versitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.