Un nou cutremur în Vrancea

0

Cutremur în România. Seismul a avut o magnitudine 3 şi s-a produs la o adâncime de 119 kilometri.

Acest cutremur cu magnitudine 3 în Vrancea a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, relatează Romaniatv.net. În fiecare zi a săptămânii a avut loc câte un cutremur, iar în weekend au avut loc patru cutremure, cu magnitudinea cuprinsă între 3,1 şi 3,9 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, potrivit INFP.

Cutremurul de luni este, alături de un alt seism cu magnitudinea de 4,6 grade, care s-a produs în 24 ianuarie, tot în zona seismică Vrancea, cel mai mare de anul acesta.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.