CSM, îngrijorat de deciziile Parlamentului în cazul Șova

Share:

Disputele juridice pe marginea votului de miercuri, de la Senat, în cazul Dan Şova, au ajuns şi la Consiliul Superior al Magistraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii şi-a exprimat, joi, îngrijorarea cu privire la votul dat de Parlament în cazul Dan Şova. Prin vocea vicepreşedintelui instiuţiei, CSM reaminteşte că imunitatea parlamentară nu trebuie să blocheze anchetele judiciare, relatează Realitatea.net.

„Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă îngrijorarea faţă de recentele situaţii apărute în Parlamentul României, prin care a fost blocat sau îngreunat actul de justiţie. Consiliul subliniază că toţi cetăţenii, indiferent de funcţia ocupată, sunt egali în faţa legii şi susţine că principiul separaţiei puterilor în stat trebuie respectat în primul rând de reprezentanţii celor trei puteri – legislativă, executivă şi judecătorească”, a declarat, joi, vicepreşedintele CSM Bogdan Gabor.

„În acest context, imunitatea parlamentarilor şi a membrilor ori foştilor membri ai Guvernului nu trebuie să conducă la imposibilitatea desfăşurării procedurilor judiciare şi a înfăptuirii actului de justiţie, acestea fiind de competenţa exclusivă a organelor judiciare. CSM reaminteşte opinia exprimată de Comisia de la Veneţia, conform căreia respectarea independenţei autorităţilor judiciare este o condiţie indispensabilă pentru o democraţie stabilă, bazată pe supremaţia legii”, a mai spus Gabor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.