Acord în dosarul nuclear iranian

0

Iranul și statele din Grupul ‘5+1’ (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, China și Germania) au convenit asupra punctelor cheie ale unui acord privind programul nuclear controversat iranian, au anunțat pe Twitter ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier și șeful diplomației iraniene Mohammad Javad Zarif, relatează agențiile de presă.

Punctele comune la care s-a ajuns după opt zi de negocieri maraton la Lausanne deschid calea pentru elaborarea unui acord mai detaliat până la sfârșitul lunii iunie, notează DPA.

‘Există un acord cu privire la punctele cheie în vederea unui acord final’, a scris pe Twitter ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier.

‘Au fost găsite soluții. Suntem gata să începem imediat redactarea textului’ acordului final, a scris la rândul său Mohammad Javad Zarif într-un mesaj pe Twitter.

Șefa diplomației europene Federica Mogherini a afirmat pe rețeaua de socializare că există ‘vești bune’ în legătură cu negocierile privind dosarul nuclear iranian.

Și președintele iranian Hassan Rohani a afirmat joi că au fost găsite soluții asupra ‘parametrilor-cheie’ ai dosarului nuclear, textul unui acord final urmând să fie redactat ‘până la 30 iunie’.’S-au găsit soluții privind parametrii cheie ai dosarului nuclear iranian. Redactarea (unui acord final) urmează să înceapă imediat pentru a fi finalizată până la 30 iunie’, a scris Rohani într-un mesaj postat pe Twitter la scurt timp înaintea unei conferințe de presă comune la Lausanne la care vor participa reprezentanți ai Iranului și Grupului ‘5+1’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.