110 magistrați, trimiși în judecată în ultimii șapte ani

Share:

În cadrul audierilor din Parlamentul European, de marţi, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a făcut o trecere în revistă a rezultatelor activităţii anticorupţie a instituţiei pe care o conduce. Cu această ocazie, Kovesi a ţinut să precizeze că, în urma unor fapte de corupţie, 110 magistraţi au fost trimişi  în judecată, în ultimii 7 ani.

Laura Codruţa Kovesi a explicat, marţi, în cadrul audierilor privind rezultatele luptei anticorupţie din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în faţa Comisiei pentru Control Bugetar a Parlamentului European, că politicienii au „acţionat concertat” cu funcţionarii publici pentru a comite fapte de corupţie, relatează Romaniatv.net.”Pentru România, corupţia a reprezentat o problema sistemică. Politicieni, funcţionari acţionau concertat pentru fapte de coruptie. Datele statistice şi evaluările CE din ultimii ani confirmă creşterea eficienţei investigaţiilor DNA”, a spus Kovesi.

Procurorul-General al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a şinut să sublinieze faptul că „în 2014, numărul  persoanelor trimise în judecată de DNA s-a triplat faţă de anul 2006, numărul persoanelor condamnate a crescut de şapte ori. Au fost deja condamanţi definitiv un fost prim-ministru, şase miniştri, 15 deputaţi şi cinci senatori, iar din 2007 şi până acum au fost trimişi în judecată 110 magistraţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.