Orban și Vosganian, reclamați la DNA pentru contractul Transalpina

Guvernul va sesiza DNA pentru un presupus prejudiciu de aproximativ 50 milioane de lei cauzat de Ludovic Orban si Varujan Vosganian in procesul de realizare a proiectului Transalpina, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Raportul Corpului de control al premierului Victor Ponta arata că, prin deciziile luate în calitate de ministri ai Transporturilor, respectiv Economiei in Guvernul Tăriceanu, Ludovic Orban si Varujan Vosganian au încalcat legea atunci când au aprobat realizarea lucrărilor de modernizare a DN67C Bengeşti – Sebeş, cunoscut sub numele de Transalpina.

Corpul de Control al premierului arată că Ludovic Orban, pe atunci ministru al Transporturilor, a fost cel care în 2008 a dispus executarea lucrărilor în sistem de credit-furnizor, respectiv pe baza unui împrumut contractat de constructor de la o instituţie de credit, care să fie rambursat ulterior de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) cu plata unor costuri suplimentare de finanţare, ceea ce a generat o pagubă de 388,7 milioane lei.

Inspectorii mai arată că Ludovic Orban a promovat în Guvern o hotărâre având ca scop finanţarea de la buget a acestui proiect, act normativ care, deşi nu a avut avizul Ministerului Economiei şi Finanţelor, a fost contrasemnată, pentru ministrul Transporturilor, de către secretarul de stat Septimiu Buzaşu şi de ministrul de atunci al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. Vosganian a semnat şi nota de fundamentare, deşi nu exista avizul ministerului prin direcţiile de specialitate.

Pentru modernizarea DN 67C, CNADNR a achitat prin ordin de plată, de la bugetul de stat, 49.994.542,18 lei, reprezentând de asemenea o pagubă la buget.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.