Dorin și Alin Cocoș continuă seria denunțurilor la DNA

Share:

Dorin Cocoş şi fiul său, Alin, au mers din nou, miercuri, la DNA pentru o nouă discuţie cu procurorii. Surse apropiate celor doi susţin că omul de afaceri şi fiul său ar urma să facă noi denunţuri utile procurorilor.

Dorin şi Alin Cocoş au ajuns miercuri dimineaţă la DNA, surse din anturajul celor doi afirmând că noua discuţie pe care o vor avea cu procurorii are loc la cererea celor doi. Fostul soţ al Elenei Udrea şi fiul său ar urma să facă noi denunţuri care vizează persoane cu nume importante.

Dorin Cocoş a ajuns la DNA cu duba poliţiei, el fiind în continuare în arest preventiv, iar Alin Cocoş a sosit cu maşina personală.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat în două dosare. În dosarul ANRP 2, Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat şi în dosarul Microsoft, în care a şi fost trimis în judecată alături de fostul primar de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru.

În dosarul Microsoft, Dorin Cocoș este acuzat că în anul 2009 a pretins de la doi denunţători suma de 9 milioane de euro pentru el, suma de 3.996.360 de euro pentru Gheorghe Ștefan și suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul de la acea vreme Gabriel Sandu, „toate acestea pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Gabriel Sandu, precum și asupra altor persoane din Guvern, între care ministrul Udrea Elena Gabriela, în scopul de a asigura firmelor susținute de denunțători, adjudecarea contractului de licențiere Microsoft din anul 2009”. Anchetatorii au stabilit că Dorin Cocoș a primit efectiv de la denunțători suma de 9 milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.