Ludovic Orban: Vot la vedere în cazul aleșilor penali

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, la finalul consultărilor purtate de reprezentanții partidului său cu șeful statului, că PNL susține exprimarea în favoarea cererilor ministrului Justiției sau a procurorului general de percheziție, reținere, arestare sau înecepera a urmăririi penale a aleșilor.

”Poziția PNL este constantă, de susținere a solicitărilor formulate de justiție, de exprimarea în favoarea acestor solicitări prin vot deschis. Dorim simplificarea procedurii, reducerea termenelor în Parlament. Susținem ca exprimarea votului în cazul solicitărilor de arestare, reținere, a prechezițiilor sau a începerii urmăririi penale, să se facă prin vot la vedere”, a precizat Ludovic Orban.

”Am semnalat că se menține la coaliția guvernamentală o poziție de obstrucționare a Justiției, care afectează imaginea României, care împiedică săvârșirea justiției. Această atitudine a PSD este foarte clară. Președintele PSD nu a participat la niciun vot în favoarea unei solicitări formulate de ministrul Justiției sau de procurorul general. Este din ce în ce mai evident că în interiorul PSD și a coaliției se coc proiecte care urmăresc să fie împiedicată săvârșirea justiției”, a mai spus Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.