Moody’s a retrogradat ratingul Greciei

Agenția de notație financiară Moody’s a retrogradat ratingul Greciei miercuri din cauza incertitudinii asupra unui acord cu creditorii ce ar permite țării să facă față obligațiilor privind datoria.

Această notă este acum Caa2, și mai mică în categoria de obligațiuni prezentând un risc de credit foarte puternic, dar încă deasupra celei care ar constitui o situație de default (încetare de plăți).

Această decizie urmează după o examinare începută în februarie când a venit la putere partidul stângii radicale SYRIZA. De atunci, negocierile între Grecia și FMI, BCE și Uniunea Europeană asupra unui program de reforme s-au împotmolit, amintește AFP.

Moody’s a invocat „riscul mare din cauza incertitudinii privind ajungerea la un acord între guvernul grec și creditorii săi oficiali la timp pentru a face față rambursărilor datoriei sale”.

Agenția newyorkeză invocă de asemenea riscurile ce ar rămâne în caz de acord asupra perspectivelor financiare ale țării din cauza „slăbirii economiei și mediului politic național fragil”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.