Noul PNL, lider în sondaje. Iohannis conduce în topul încrederii!

0

Un sondaj CSCI, publicat miercuri arată că, dacă mâine s-ar desfășura alegeri pentru Parlament, 42% din cei chestionați ar vota cu PNL, iar 39% cu actuala coaliţie guvernamentală PSD-UNPR-PC. Totodată, sondajul arată că preşedintele Klaus Iohannis conduce în topul încrederii românilor cu un procentaj de 75%, urmat de Victor Ponta cu 41%.

Potrivit sondajului, publicat de EvZ, PLR ar obține 5% din voturi, UDMR – 4%, Partidul M10 al Monicăi Macovei – 3%, România Unită (formațiunea înființată de deputatul Bogdan Diaconu) – 3%, iar PMP doar 1%. De asemenea, conform sondajului, Victor Ponta și-a revenit după pierderea prezidențialelor și stă pe poziţia a II-a la încredere, după Klaus Iohannis.Astfel, 75% dintre cei intervievați au spus că au încredere în președintele Klaus Iohannis. Pe locul doi se află premierul Victor Ponta cu 41%, urmat de primarul general al Capitalei Sorin Oprescu cu 37%.

În președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu au încredere 33% dintre românii care au răspuns sondajului, iar în fostul șef al statului, Traian Băsescu – 18%. Copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga au fost cotați cu 16%, respectiv 14%.Sondajul a fost efectuat în perioada 20-24 aprilie 2015, prin metoda CATI. CSCI a intervievat 1090 de persoane, eroarea tolerată fiind de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.