Traian Băsescu nu va fi audiat în dosarul fratelui său

0

Tribunalul Constanța a respins, luni, cererea familiei lui Sandu Anghel, privind audierea lui Traian Băsescu și a lui Dorel Onaca în calitate de martori, în dosarul fratelui său, Mircea Băsescu. În schimb va fi audiată cumnata fostului președinte, Doinița Băsescu.

Magistraţii Tribunalului Constanţa, la data de 4 mai anul curent, au admis în parte cererea inculpaţilor Izaura Anghel, Marius Constantin, Fănica Anghel, Florin Anghel şi Grinică Ion Anghel, încuviinţând administrarea mai multor probe, relatează Romaniatv.net.

Astfel votr fi audiaţi în calitate de martori soţia şi copii lui Mircea Băsescu, respectiv Doiniţa, Dragoş şi Raluca, întrucât aceştia ar putea oferi informaţii cu privire la împrejurări în legătură cu faptele deduse judecăţii.

Totodată, judecătorii au respins cererile cu privire la audierea lui Traian Băsescu şi Dorel Onaca.

De asemenea, judecătorii au admis emiterea adresei către DNA Craiova, pentru a comunica dacă s-au formulat denunţuri de către inculpatul Florin Anghel, în cursul lunii martie 2015, care este stadiul cercetărilor şi în ce măsură a facilitat acesta identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanele denunţate, scrie replicaonline.ro.Judecătorii au respins  totodată identificarea şi audierea persoanei care a realizat, în apartamentul situat în municipiul Constanţa, numărarea banilor remişi părţii civile Mircea Băsescu şi martorului Căpăţână Marian, audierea /vizionarea în şedinţă publică a tuturor înregistrărilor audio şi audio- video, realizate de inculpatul Anghel Florin, cu telefonul mobil sau alte dispozitive artizanale de înregistrare şi puse la dispoziţia organelor de urmărire penală, conducerea în teren a inculpatului Anghel Florin şi reconstituirea împrejurărilor care au precedat şi au determinat faptele de şantaj, presupus comise. Respinsă a fost şi emiterea unei adrese către Portul Constanţa, pentru a înainta instanţei documentele –extrase de pe registrul de intrări din perioada ianuarie 2011 –mai 2014 –care atestă prezenţa în port a membrilor familiei Anghel şi a martorului Căpăţână Marian; emiterea unei adrese către DNA Craiova pentru a înainta înregistrările audio-video ridicate de la domiciliul inculpatului Anghel Florin,la datele de 17.03.2015 şi 27.03.2015.

„Prorogă pronunţarea cu privire la: vizualizarea imaginilor video şi audierea înregistrărilor audio efectuate cu ocazia realizării flagrantului din data de 29.05.2014 ,la vizionarea înregistrării din data de 26.03.2014 , la percheziţia informatică asupra telefonului mobil al părţii civile şi la vizionarea înregistrării efectuate de inculpatul Anghel Florin în timpul unei discuţii cu martorul Căpăţână Marian. Având în vedere că nu s-au indicat adresele martorilor Băsescu Doiniţa, Băsescu Dragoş şi Băsescu Raluca, pentru a se evita amânarea nejustificată a cauzei, toţi trei vor fi citaţi în vederea audierii la termenul din 19.05.2015, ora 13,00, la adresa de domiciliu a părţii civile Băsescu Mircea,cu menţiunea prezenţei obligatorii. Cu apel odată cu fondul”, potrivit portalului instanţelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.