Cristina Neagu, în echipa ideală a Ligii Campionilor la handbal

0

Jucătoarea română Cristina Neagu a fost aleasă în echipa ideală a acestui sezon al Ligii Campionilor la handbal feminin, în timp ce Eliza Buceschi a fost desemnată cea mai bună tânără jucătoare, în ancheta realizată pe site-ul oficial al competiției.

Cristina Neagu, semifinalistă în Champions League cu Buducnost Podgorica, și-a adjudecat postul de inter stânga, cu 40,8% din voturi, în fața contracandidatelor Nadja Nadgornaja (Germania/Thüringer HC), Andrea Penezic (Croația/WHC Vardar SCBT Skopje), Alina Wojtas (Polonia/Larvik HK) și Olga Akopian (Rusia/Dinamo-Sinara Volgograd), informează Agerpres.

La categoria cea mai bună tânără jucătoare (născute în 1992 sau mai tinere), Eliza Iulia Buceschi (HCM Baia Mare) s-a impus cu 24,9% din voturi, adversarele sale fiind Daria Dmitrieva (Rusia/Dinamo-Sinara), Elizabeth Omoregie (Bulgaria/RK Krim Mercator Ljubljana), Louise Sand (Suedia/IK Sävehof) și Lois Abbingh (Olanda/HCM Baia Mare).

Cinci jucătoare de la HCM Baia Mare, antrenorul campioanei României, Tone Tiselj, și Cristina Neagu (Buducnost Podgorica) au primit nominalizări pentru echipa All-Star a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Valentina Ardean a figurat la postul de extremă stânga, brazilianca Alexandra Do Nascimento la extrema dreaptă, Gabriella Szücs pentru postul de cea mai bună apărătoare, Eliza Iulia Buceschi și olandeza Lois Abbingh au fost contracandidate la titlul de cea mai bună tânără jucătoare, Cristina Neagu a fost nominalizată pentru postul de inter stânga, iar Tone Tiselj la secțiunea antrenori.

Daneza Maria Fisker (Viborg HK), la extreme dreapta, și suedeza Isabelle Gullden (Viborg HK), la centri, care vor juca din vară la CSM București, au figurat și ele printre nominalizate.

Peste 22.000 de persoane au luat parte la ancheta online, cu peste 20% mai mult față de ediția de anul trecut, când au participat 18.000 de fani.

Superlativele anchetei:
cel mai bun portar: Sandra Toft (Danemarca)/Larvik HK — 35,8%
cea mai bună extremă stânga: Siraba Dembele (Franța)/WHC Vardar SCB Skopje — 30,2%
cel mai bun inter stânga: Cristina Neagu (Românnia)/Buducnost Podgorica — 40,8%
cel mai bun pivot: Heidi Loke (Norvegia)/Györi Audi ETO KC — 57,9%
cel mai bun centru: Aniko Kovacsics (Ungaria)/Györi Audi ETO KC — 28,2%
cel mai bun inter dreapta: Nora Mörk (Norvegia)/Larvik — 30,9%
cea mai bună extremă dreapta: Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Norvegia)/Larvik — 29,3%
cea mai bună apărătoare: Dorina Korsos (Ungaria)/Györi Audi ETO KC — 23%
cea mai bună tânără jucătoare: Eliza Buceschi (România)/HCM Baia Mare — 24,9%
cel mai bun antrenor: Ambros Martin (Spania)/Györi Audi ETO KC — 32,1%

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.