Liberalii susțin că alianța cu PDL le creează probleme de imagine

0

Comunicatorii PNL au primit luni, de la partid, un document în care li se explica mizele moțiunile simple depuse de liberali. În respectivul document, se recunoaște faptul că singura miză a moțiunilor este cea „mediatică”. 

De aceea, PNL alege să depună moțiuni doar împotriva miniștrilor cu notorietate, căutând ulterior teme de atac, relatează Romaniatv.net. Tot în documentul amintit, cei de la PNL își îndeamnă membrii de partid să nu atace pe teme precum salariile, sănătate sau fonduri europene, pentru că acestea se pot întoarce împotriva partidului, din cauza fuziunii cu PDL. „PDL a închis spitale”, „PDL a tăiat salariile bugetarilor”, se afirmă în documentul amintit.

Moțiunea simplă intitulată „Avem 3,7 milioane de motive pentru a cere demisia ministrului muncii: copiii României și alocația lor de 42 de lei” a fost dezbătută luni în plenul Senatului.

Cei 44 de senatori liberali semnatari ai moțiunii au solicitat demisia ministrului Muncii, Rovana Plumb, și susținerea proiectelor de lege referitoare la creșterea alocației pentru cei 3,7 milioane copii, în prezent în cuantum de 42 de lei pe lună.

Semnatarii moțiunii au atras atenția că „pentru un câine comunitar se alocă aproximativ 140 de lei pe lună pentru a fi ținut și hrănit în adăposturi iar pentru un deținut nu mai puțin de 2.397 de lei” și că studiile indică pentru România ultimul loc în Europa în privința indicatorilor de educație și sănătate.

Soluțiile propuse de liberali vizează elaborarea unor politici care să răspundă nu doar situației actuale, ci și riscurilor de viitor, și susținerea proiectelor de lege referitoare la creșterea alocațiilor.”Însă toate acestea trebuie precedate de demisia ministrului Rovana Plumb”, se arată în finalul moțiunii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.