Iohannis îi vrea pe liberali la guvernare

0

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la concertul dedicat aniversării a 140 de ani de la înfiinţarea PNL, a declarat că îi dorește pe liberali la guvernare. În discursul susţinut după ce a primit distincţia IC Brătianu, Klaus Iohannis le-a transmis foştilor colegi din partid că le simte lipsa.

Iohannis a avut un discurs presărat cu câteva glume care au fost apreciate de asistenţă. „Sunt mişcat şi onorat să fiu din nou în mijlocul vostru, între voi, cu voi, de care mă simt atât de aproape. Dar nu pentru a vă povesti despre mine sunt aici, ci pentr a vă spune câteva lucruri despre izbândă. Ar putea să vă mire, însă sunt hotărât ca în această seară să vorbesc ceva mai mult. Şi nu pentru că sunt decis să-mi schimb stilul, ci pentru că evenimentul de azi este unul cu totul special.”Mi-a fost dor de voi”, le-a spus Klaus Iohannis foştilor săi colegi din PNL, imediat după primirea premiului.

La evenimentul de miercuri seara, organizat la Opera Română, au participat și copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele de onoare Mircea Ionescu-Quintus, fostul președinte al liberalilor, Crin Antonescu, președintele PSRo, Mircea Geoană, parlamentari liberali.

„PNL nu înseamnă doar numele, tradiţia şi istoria. Pentru mine, liberal e cel care practică liberalismul nu cel care se declară sus şi tare liberal. De aceea, vă cer cu multă încredere să duceţi mai departe ideile şi valorile liberalismului. Mândria noastră e aceasta: demnitatea unui partid care a plecat acum 140 de ani să-şi găsească calea şi, prin tot ce a înfăptuit şi a realizat, cred cu tărie că a găsit-o”, a spus Klaus Iohannis.

„Am avut marea onoare și plăcerea să primesc premiul Brătianu, ca persoană care este din afara partidului, dar m-am bucurat foarte mult să-i revăd pe colegii mei și discursurile au fost foarte emoționante. O atmosferă foarte frumoasă”, a declarat Iohannis, după eveniment.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.