Site de educație medicală și prim-ajutor pentru copii

0

Site-ul de educație medicală și prim-ajutor pentru copii – „suntprimulajutorjunior.ro” – a fost lansat luni la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, în prezența ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

„suntprimulajutorjunior.ro” conține „Ghidul de educație medicală și prim-ajutor — Sunt primul ajutor! SPA Junior!”, în 4 limbi, pe capitole, o secțiune dedicată proiectului pilot de educație medicală și prim-ajutor pentru copii, fotografii realizate în cadrul acestuia și aparițiile proiectului în media, dar și testimoniale ale participanților la evenimentele precedente, informează Agerpres.

„Site-ul, în limbile română, engleză, franceză și maghiară, a apărut ca o necesitate pentru cei dornici să se implice activ în caz de nevoie până la apariția personalului de specialitate. Deși se adresează în mod special elevilor, vârsta celui ce poate salva o viață în astfel de cazuri nu contează”, a afirmat luni, într-o conferință, inițiatorul proiectului Mihaela Arion.

Ea a menționat că proiectul a început în urmă cu doi ani, odată cu lansarea „Ghidului de educație medicală și prim ajutor”. În București, proiectul s-a derulat în 12 clase din 12 școli.

„Majoritatea inspectoratelor școlare din țară și majoritatea serviciilor de ambulanță s-au oferit să țină aceste cursuri, ne-am decis să avem și o variantă online la care să aibă acces cât mai multe persoane. Astfel a apărut ideea site-ului suntprimulajutorjunior.ro. A fost redactat în română, franceză, engleză și maghiară pentru că este bine să aibă acces cât mai multă lume”, a afirmat Mihaela Arion.

Potrivit acesteia, proiectul se va derula de la începutul anului școlar viitor ca proiect — pilot în județele Cluj (în 15 clase din 15 școli) și Sibiu (în 7 clase).

„Mă bucur că acest proiect merge înainte și că a fost creat și un site special cu informații utile. Societatea românească va fi mult mai pregătită pentru a aborda o situație de urgență și a acorda primul ajutor dacă învățăm, din timp, copiii și tinerii noțiunile de bază”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.