Ioan Rus a demisionat din Guvern

Premierul Victor Ponta i-a acceptat joi demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus.

„Regret situația generată de declarațiile dlui Ioan Rus! Acesta și-a asumat răspunderea și mi-a prezentat demisia din funcția de ministru! Am acceptat demisia și săptămână viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Ponta pe Facebook, la scurt timp după ce a avut o discuție la Palatul Victoria cu Ioan Rus. Agerpres.

Liberalii i-au cerut demisia lui Ioan Rus pentru o serie de declarații făcute într-o emisiune televizată despre românii din străinătate și despre familiile lor.

Anterior, într-o intervenție la Antena 3, Rus a spus: „Eu am de rezolvat câteva chestiuni și am să cer eventual chiar primului ministru să îmi accepte demisia. Ce să zic altceva… Deci eu am făcut o declarație în sens pozitiv. Dacă a ieșit prost sau foarte prost, pentru toți cei care se simt jigniți îmi cer scuze. De aici încolo să vedem ce e de făcut”.

Miercuri seară, într-o emisiune tv, ministrul Ioan Rus a afirmat: ”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”.

Ulterior, ministrul Rus a transmis un comunicat de presă în care și-a cerut scuze și a susținut că formularea folosită este o ”generalizare artistică, o licență”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.