25% din acțiunile Polisano, achiziționate de un fond de investiții cu 30 milioane euro!
Grupul Polisano din Sibiu, cu activitate în principal în sectorul de sănătate, a atras un fond de investiţii în acţionariat, care a plătit 30 mil. euro pentru 25% din companie, înţelegerea dintre cele două părţi fiind semnată săptămâna trecută.
„Există o clauză de confidenţialitate, astfel că voi face public numele fondului peste două luni“, a spus Remus Borza, preşedintele Polisano, citat de zf.ro. Grupul din Sibiu este controlat de familia Vonica, iar tranzacţia evaluează acest business la 120 mil. Euro.
Remus Borza a mai spus că va urma un audit consolidat al grupului pe cele patru linii de business principale: fabrica Polisano, distribuitorul de medicamente Polisano, serviciile medicale grupate sub umbrela Clinica Polisano SRL şi farmaciile Polisano.
Ca urmare a intrării fondului, Polisano se pregăteşte de un sistem dualist de conducere, format dintr-un consiliu de supraveghere (cu cinci membri) şi un directorat (cu trei membri). „Banii se duc în companie pentru a susţine proiectele de dezvoltare din radioterapie, farmacii şi încă un spital“, a mai spus Remus Borza.
Potrivit zf.ro, Polisano intenționează să meargă pe Bursă în 24 de luni.
Succese și premiere medicale la Polisano
În tot acest timp, succesele și premierele medicale se țin lanț la Polisano. Astfel, reputatul doctor Victor Costache, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică de la Spitalul Polisano Sibiu a anunţatsăptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că spitalul sibian a facut un parteneriat cu New York State University, în vederea lansării primului program de chirurgie valvulară minim-invazivă din Transilvania.
Programul constă într-un schimb de know-how în domeniu şi a fost lansat prin realizarea în premieră pentru Transilvania a primelor intervenţii de plastie mitrală, efectuate de echipa Heart Team a Spitalului European Polisano.
Dr. Costache a prezentat primele trei intervenţii de plastie mitrală cu sistemul „Cor-Knot”, precizând că o astfel de intervenţie s-a mai făcut doar la o clinică privată din Bucureşti, de către o echipă de medici din Italia, dar că la o astfel de intervenţie nu a mai fost folosit până acum sistemul „Cor-Knot”
„La o astfel de intervenţie incizia se face printre coste, nu se taie pe lungimea sternului ca la o operaţie clasică, iar acest sistem „Cor-Knot” permite medicului să nu mai facă noduri pe parcursul intervenţiei. Avantajele sunt o durată mai scurtă a intervenţiei, o incizie mult mai mică ascunsă sub san şi o perioadă de recuperare mult mai scurtă”, a declarat dr. Victor Costache.
Noua intervenţie a fost realizată alături de şeful catedrei de chirurgie cardiovasculară al New York State University, prof. Dr. Charles Lutz şi de echipa sa.
Mai mult, Spitalul European Polisano a introdus, recent, un nou domeniu de activitate în cardiologie, tratamentul tulburărilor de ritm, al tahicardiilor şi aritmiilor prin metode de ablaţie, metode de tratament radical. Pacienţii care suferă de astfel de afecţiuni şi care, în mod normal, trebuie să apeleze la medicamente de-a lungul întregii vieţi, pot avea şansa de a reduce medicaţia sau de a scăpa definitiv de ea prin această metodă.
Cardiologul român Marius Andronache, medic în Serviciul de Cardiologie din Centrul Universitar din Nancy, Franţa, a intervenit, la finele lunii aprilie, în cazul a trei pacienţi care sufereau de fibrilaţie atrială şi a tratat afecţiunea prin intermediul ablaţiei, o metodă realizată în premieră la Sibiu.
Ablaţiile au fost realizate împreună cu dr. Radu Roşu din Cluj Napoca, coordonatorul unei echipe de cardiologi ritmologi formaţi în tehnica ablaţiilor la Centrul din Nancy şi care va continua colaborarea cu Spitalul Polisano.
„Tratamentul tulburărilor de ritm se baza până acum 10 ani doar pe tratament medicamentos, care nu rezolva problema, nu rezolva cauza acestor afecţiuni. Tahicardiile şi aritmiile sunt boli cardiace pur electrice, este vorba despre electricitatea cardiacă care este modificată, este anormală. Tratamentul vizează întreruperea medicaţiei sau diminuarea ei”, spune dr. Andronache.
El explică faptul că medicaţia poate fi înlăturată complet sau poate fi redusă.
„Sunt două tipuri de pacienţi, cei care au aceste tulburări de ritm pe cord sănătos, în care terapia ablativă poate să elimine complet terapia antiaritmică, şi tratamentul acestor tulburări de ritm, concomitent cu existenţa altor cardiopatii, în care reuşim să ameliorăm tratamentul. Eliminăm tratamentul pentru această afecţiune, dar pacientul urmează să fie tratat în continuare pentru alte afecţiuni, pentru cardiopatii de altă natură”, explică medicul.
Riscul cel mai important al acestor tulburări de ritm este faptul că, deşi la început apar pe cord sănătos, pe termen lung dezvoltă cardiopatii ritmice – inima slăbeşte din punct de vedere contractil, din cauza acestor încărcături aritmice lungi.
„Scopul terapiilor ablative pentru cord sănătos este prevenirea cardiopatiilor ritmice; primul scop este ca inima să rămână sănătoasă, apoi suprimarea medicaţiei este în al doilea plan”, explică dr. Andronache.