CCR respinge pe bandă rulantă sesizările PNL

Share:

CCR a respins miercuri, cu majoritate de voturi, ca inadmisibilă sesizarea PNL privind votul din Senat în cazul cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Cu majoritate de voturi, Curtea a decis ca fiind inadmisibilă sesizarea liberalilor.

PNL a susţinut că votul din 25 martie trebuia reinterpretat şi nu reluat, însă CCR a decis după dezbatere că Șova rămâne cu imunitate.

Întrebat înainte de şedinţa CCR dacă se mai poate schimba ceva, preşedintele Curţii Augustin Zegrean, a spus că dacă a fost depusă sesizarea, „înseamnă că se poate”.„Tot ce am spus se interpretează altfel. Eu spun cinstit, corect, adevărat şi totul se interpretează altfel. Şi eu mă mir cum se poate ajunge la asemenea interpretări”, a declarat Zegrean. Pe 2 iunie, senatorii au votat pentru a doua oară cererea DNA de reținere și arestare preventivă a lui Dan Șova.

După primul vot dat de senatori prin care au respins cererea DNA, Curtea Constituțională a decis pe 6 mai că hotărârea Senatului este neconstituțională, invalidând hotărârea din 25 martie.

Tot miercuri, Curtea Constituțională a respins, în unanimitate, ca inadmisibilă sesizarea PNL cu privire la unele prevederi ale Legii de aprobare a OUG 86/2014 referitoare la stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.