Atentat sinucigaș în Libia. Cel puțin cinci morți!

Cel puțin cinci persoane au fost ucise, iar alte 15 rănite într-un atentat sinucigaș cu mașină capcană comis vineri la Derna, un oraș din estul Libiei, a anunțat agenția libiană de presă Lana, citată de AFP.

„Un atentat sinucigaș comis cu o mașină capcană contra unei adunări a locuitorilor la Shiha (zona de sud a orașului Derna) a provocat moartea a cinci cetățeni”, a declarat agenția, apropiată guvernului instalat la Tripoli care nu este recunoscut de comunitatea internațională. „De asemenea, 15 persoane au fost rănite, printre care femei și copii”, a adăugat agenția, care a citat surse locale și medicale de la Derna.

Atentatul a avut loc după o serie de ciocniri armate între milițiile care controlează Derna și luptători ai grupării jihadiste Statul Islamic, care a cucerit zone întinse din Siria și Irak.

Libia s-a prăbușit în haos după răsturnarea de la putere și asasinarea lui Muammar Gaddafi, în 2011, în urma unei revolte populare și a unei intervenții militare occidentale. În prezent, în țară sunt două guverne și două parlamente rivale, iar puternice miliții înarmate își dispută controlul asupra teritoriului și bogățiilor petroliere.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.