Următorul pas în transplantul din România: Transplantul de mână

0

Societatea Română de Chirurgia Mâinii sub auspiciile Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal și a Societății Române de Microchirurgie Reconstructivă organizează la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca în data de 22 iulie 2015, cursul ”Următorul pas în transplantul din România: Transplantul de mână”.

Acest eveniment va fi o premieră pentru Cluj-Napoca și România, fiind prima etapă pentru demarare procedurilor de acreditare și realizarea a transplantului de mână. La nivel mondial a fost nevoie de mai bine de 34 de ani de la prima încercare, pentru ca transplantul de mână să se dovedească a fi un succes. Centru universitar Cluj-Napoca, este acum pregătit atât din punct de vedere logistic cât și din punct de vedere al vastei experiențe a medicilor, pentru a deschide ușile către acest domeniu și pentru a iniția transplantul de mână și în România.

România are o experiență deosebit de bogată în ceea ce privește transplantul de organe (rinichi, ficat, inimă). Începând cu anul 2006, mai mult de 3000 de pacienți au beneficiat de transplant de organe în România în renumite centre, precum cele de la Spitalul Fundeni pentru transplantul de ficat, de la București, Cluj-Napoca și Iași pentru transplantul de rinichi și București și Târgu Mureș pentru transplantul de cord.

De aceea am invitat două dintre cele mai renumite personalităţi din domeniu – DR. MARIA SIEMIONOW și DR. WLODZIMIERZ SIEMIONOW din Statele Unite ale Americii, precum si pe DR. RICCARDO GIUNTA din Germania (care a făcut parte din echipa de transplant de mână din Germania) – pentru a împărtăși cu noi imensa lor experiență.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.