Noua alianță de la Chișinău a finalizat programul de guvernare

0

Liderii noii coaliții de la Chișinău au finalizat miercuri discuțiile în privința programului de guvernare, acesta urmând să fie prezentat joi în parlament de către premierul desemnat Valeriu Streleț.

”Am pus punctul final pe programul de guvernare. Mâine (joi) vor fi prezentați toți membrii guvernului”, a declarat liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, citat de Radio Chișinău.

Declarații în acest sens au fost făcute și de liderii celorlalte două formațiuni din Alianța pentru Integrare Europeană-3 — Partidul Democrat și Partidului Liberal—, respectiv Marian Lupu și Mihai Ghimpu.

Parlamentul Republicii Moldova urmează să se reunească joi în sesiune plenară pentru a supune la vot propunerile pentru echipa guvernamentală a lui Valeriu Streleț, desemnat luni de președintele Nicolae Timofti să formeze noul executiv.

Valeriu Streleț (45 de ani) este a doua opțiune a Partidului Liberal Democrat — formațiune căreia îi revine funcția de premier conform acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană-3—, după ce candidatura ministrului în exercițiu al educației, Maia Sandu, nu a fost agreată de celelalte două partide din coaliție.

Pentru învestirea noului guvern sunt necesare 51 de voturi din cele 101 ale forului legislativ de la Chișinău, iar noua alianță dispune de 52 de mandate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.