Mollahul Akhtar Mansour a fost numit șeful talibanilor

Share:

Rebelii talibani afgani au anunțat vineri numirea mollahului Akhtar Mansour ca șef al mișcării lor, înlocuindu-l pe defunctul mollah Omar, informează AFP.

„După moartea (mollahului Omar), consiliul de conducere și demnitarii musulmani din întreaga țară l-au numit pe prietenul și apropiatul său și fostă mână dreaptă mollahul Akhtar Mansour ca șef al lor”, explică rebelii islamiști într-un comunicat difuzat pe site-ul lor web.

Liderul talibanilor afgani, mollahul Omar, a murit acum ‘doi sau trei ani’ pe când se afla ascuns într-un loc necunoscut, a declarat miercuri o sursă de securitate afgană, citată de EFE.

Sursa, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a precizat că executivul afgan a fost informat despre decesul mollahului Omar de către autoritățile pakistaneze, la scurt timp după începerea negocierilor între guvernul de la Kabul și insurgenții talibani.

La rândul său, agenția DPA citează un înalt oficial guvernamental afgan, care a spus că mollahul Omar a murit în urmă cu doi ani în Pakistan, din cauza bolii. ‘Am confirmat cu oficialii pakistanezi și cu surse talibane că (Omar) a murit din cauza bolii’, a declarat respectivul oficial.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.