Avion utilitar prăbușit la Brăila

Un avion utilitar care împrăștia ierbicid s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, într-o orezărie din apropierea comunei brăilene Stăncuța, accidentul soldându-se cu doi răniți, unul grav, pilotul și mecanicul de zbor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian, a declarat pentru Agerpres că avionul, care aparține unei firme din Galați, a fost avariat în partea din față, iar în momentul impactului cu solul nu a explodat și nu a luat foc.

‘Am fost anunțați că un avion utilitar s-a prăbușit pe o orezărie în apropiere de Stăncuța. Avionul aparține unei firme din Galați, închiriat de o firmă din Brăila. Avionul prăbușit a fost avariat în partea din față. Împrăștia ierbicid, dar substanța pe care o transporta nu s-a împrăștiat pe câmp, fiind în partea din spate a avionului. Nu a explodat, nu a luat foc. Există două victime, doi bărbați, conștienți, preluați de două ambulanțe, între care unul este mai grav. La fața locului se află reprezentanți ai ISU, Poliției, Jandarmeriei, Primăriei Stăncuța, îi așteaptă pe cei din Galați. Urmează să se stabilească cauza producerii accidentului’, a declarat lt. col. Ștefan Stoian.

Pilotul aflat la bordul avionului, care are 6.000 ore de zbor, a fost rănit mai ușor și se află în stare bună, iar mecanicul de bord este rănit grav. Din primele informații, se pare că ar prezenta fractură de coloană.

Avionul prăbușit este unul de tip ANTONOV 2, construit înainte de 1980, cu licență rusească, în stare bună de funcționare, care făcea frecvent curse utilitare pentru agricultură și staționa aproape toată vara în zona Stăncuța.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.