Nicolae Ioțcu, suspendat de la șefia CJ Arad

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, aflat în stare de arest preventiv pentru trafic de influenţă, a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului. 

Prefectul de Arad  emis, vineri, ordinul prin care l-a suspendat din funcție pe Nicolae Ioțcu, președinte al Consiliului Județean, scrie pressalert.ro.

Suspendarea vine după ce, săptămâna trecută, Ioţcu  a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de influență.”Prefectul Județului Arad a emis un Ordin privind constatarea suspendării mandatului de Președinte al Consiliului Județean Arad, al domnului Nicolae Petru Ioțcu. (…) Suspendarea din funcție durează până la încetarea stării de arest preventiv”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Arad.

Nicolae Ioțcu este acuzat de procurorii DNA că a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziție publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad», în valoare de 1.600.000 de euro”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.