Focuri de armă la Istanbul. Două persoane arestate!

0
Focuri de armă au fost auzite miercuri lângă intrarea în palatul Dolmabahce din Istanbul, un obiectiv turistic foarte frecventat şi unde se află şi birourile premierului în metropola turcă, transmite Reuters, citată de Agerpres. Tot miercuri, un tânăr de 17 de ani a fost ucis la Istanbul în timpul unor confruntări între poliţie şi un grup având legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Autorităţile au trimis de urgenţă ambulanţe la Palatul Dolmbahce, un obiectiv turistic foarte frecventat şi unde se află şi birourile premierului în metropola turcă, iar zona a fost izolată de poliţie. Două persoane înarmate au fost arestate lângă locul unde au fost auzite împuşcăturile. Nu au fost raportate victime.

Pe de altă parte, ciocnirile dintre poliţie şi grupul PKK au izbucnit marţi seara, atunci când un grup de 20 de persoane au încercat să organizeze o manifestaţie neautorizată în districtul Esenler, în partea europeană a Istanbulului, şi au tras focuri de armă în direcţia poliţiştilor. Potrivit Anadolu, protestatarii care făceau parte din Organizaţia de Tineret a PKK au avut feţele acoperite cu măşti şi erau înarmaţi cu cocktail-uri Molotov şi materiale care puteau fi folosite pentru fabricarea de bombe.
Tânărul împuşcat mortal, identificat cu iniţialele F.E, făcea parte din acest grup de protestatari, a precizat agenţia. Alte surse mass-media au anunţat doar că era vorba despre un adolescent. Totodată, poliţia a dezamorsat o bombă la locul confruntărilor, unde patru persoane au fost arestate, iar celelalte au reuşit să fugă.
Ciocnirile survin în momentul în care tensiunile între rebelii kurzi şi Ankara s-au intensificat în sud-estul ţării după lansarea ofensivei militare turceşti pe 24 iulie şi se extind în restul ţării, inclusiv la Istanbul unde se află militanţi având legături cu PKK.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.