Întâlnire Iohannis-Ponta la Palatul Cotroceni

0

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta.  Unul dintre subiectele discutate de cei doi oficiali l-a constituit Codul Fiscal, cu o zi înainte de discuţiile pe acaestă temă programate, în Parlament, între partidele politice. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda discuțiilor s-au aflat prioritățile legislative din această toamnă, fiind abordată, în cadrul acestei consultări instituționale, inclusiv tema Codului Fiscal, informează Preşedinţia. Potrivit unor surse oficiale citate de România TV, la Cotroceni a fost, miercuri, şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Sursele citate au arătat că discuțiile au vizat prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare. Reprezentanții partidelor parlamentare vor avea joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare legislativului de președintele Klaus Iohannis.

Parlamentul Romaniei se va întruni, la data de 24 august, in sesiune extraordinara pentru a vota din nou Codul Fiscal retrimis de presedinte.

Klaus Iohannis a refuzat adoptarea Codului Fiscal pe motiv ca relaxarea fiscala introdusa de noul Cod ar periclita echilibrele macroeconomice si nu ar fi sustenabile. Premierul Ponta a anuntat ca sustine Codul Fiscal in varianta votata deja de Parlament, care prevede, printre altele, scaderea TVA de la 24% la 19% incepand din 1 ianuarie 2016. Ponta si-a nuantat pozitia saptamana trecuta, cand a spus ca pragul de 20% la TVA este „linia rosie” peste care nu va trece.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.