Germania va fi invadată de un val masiv de imigranți

0

Germania se pregătește pentru sosirea unui val masiv de imigranți în gările din țară, estimările guvernului de la Berlin privind fondurile necesare pentru integrarea lor ajungând la mai multe miliarde de euro, relatează DPA.

La Budapesta, autoritățile au închis temporar gara Keleti, lăsându-i pe cei în jur de 2.000 de imigranți evacuați fără posibilitatea de a pleca mai departe.
În Cehia, circa 200 de imigranți au fost dați jos din trenuri, în timp ce încercau să ajungă în Germania, a anunțat poliția. Mulți sunt sirieni, care au fost transportați spre adăposturi temporare în orașele Breclav și Hodonin.
Se așteaptă ca mulți dintre imigranții proveniți din țări sfâșiate de războaie, precum Siria și Irak, sau cu regimuri opresive, cum este Eritreea, să primească în cele din urmă drept de azil. În schimb, statutul multor imigranți din Balcani este mai problematic. Autoritățile din landul Bavaria au deschis marți un centru separat de primire pentru aceștia, într-o fostă bază militară.
Ministrul german al muncii, Andrea Nahles, a declarat tot marți că valul de migrație face necesară suplimentarea fondurilor pentru cheltuieli sociale și programe de integrare pe piața muncii. Ea a solicitat majorarea acestor fonduri de la 1,8 miliarde de euro la 3,3 miliarde.
La rândul său, ministrul de finanțe Wolfgang Schaeuble a subliniat că actuala criză arată necesitatea unui răspuns european concertat. ‘În ce privește problema imigrației în Europa, dacă nu reușim să demonstrăm capacitatea de a negocia mai bine în țară, atunci vom asista la și mai multă rezistență în rândul populației’, a estimat el, cu prilejul unui forum germano-spaniol la Berlin.
Frontex, agenția europeană de securitate a frontierelor, a anunțat că peste 23.000 de imigranți au sosit în Grecia doar în ultima săptămână, fiind de așteptat ca aproape toți să se îndrepte spre Europa Occidentală. Marți, pe insula Lesbos se aflau mai mult de 15.000 de oameni care așteptau ocazia de a-și continua călătoria spre vest.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.