22 de școli din Capitală, fără autorizație sanitară de funcționare

Unul dintre cele mai premiate licee din ţară, Colegiul de muzicã „George Enescu” din Bucureşti, nu reuşeşte de ani de zile să obţină o autorizaţie sanitarã de funcţionare. În liceul din inima Capitalei, lucrările de reabilitare au fost abandonate de câţiva ani, iar toaletele arată mai rău decât cele dintr-o şcoală de sat. În Capitală sunt 22 de unităţi de învăţământ care nu au autorizaţia sanitară de funcţionare.

George Enescu ar fi fost şocat să afle că tocmai colegiul care-i poartă numele arată în asemenea hal.

Şcoala a fost cuprinsă în două programe de reabilitare prin Banca Europeană de Investiţii, iar reprezentanţii primăriei spun că o parte din lucrări a fost abandonată în 2007, din cauza constructorului. Aşa că şcoala dotată cu o sală de spectacol complet nouă, nu primeşte de ani de zile o autorizaţie de funcţionare. Şi nu este singura problemă.

Aberant e şi ce se întâmplă la şcoala „Eugen Barbu” din sectorul 1. Lucrările sunt aproape gata, dar elevii nu se pot muta pentru că nu e asfaltată curtea, mai este puţin de lucru la sala de sport şi la ghena de gunoi.

Şcoala este în programul Băncii Europene de mai bine de 9 ani, iar elevii se înghesuie cam tot de atunci în două schimburi la o şcoala din apropiere. Lent, dar sigur, prin acest program au fost cheltuite peste 233 de milioane de euro, au fost reabilite 98 de şcoli, iar două sunt încă în execuţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.