Scandal pe steagul României la Primăria Sfântu Gheorghe

Share:

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirmă că steagurile de pe Primărie sunt arborate „exact așa cum spune legea”, deasupra intrării principale, prin urmare consideră că nu poate fi sancționat pentru nearborarea drapelului național și pe turla instituției, cum au cerut veteranii de război.

Antal Arpad a declarat, joi, că Primăria a acordat tot sprijinul logistic necesar organizării manifestărilor prilejuite de aniversarea a 71 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupație fascisto-hortystă, iar în privința steagului tricolor de pe turla instituției, care a generat dispute la nivel național, consideră că trebuie găsită „o soluție care să țină seamă și de sensibilitățile comunității maghiare și de cele ale comunității românești”, relatează Romaniatv.net.

„Știți foarte bine că am fost și încă sunt în concediu de odihnă (…) Am auzit că au fost anumite probleme în municipiu (…) Eu cred că legea e mai mult decât clară (…) în ce privește condițiile în care steagurile trebuie arborate pe primării.

Eu cred că ministrul de Interne a fost dezinformat, pentru că a spus la un moment dat că noi refuzăm să punem steagul pe Primărie, deci steagul este pe Primărie exact așa cum spune legea, cu toate că încă nu a fost preluată clădirea de la constructor (în urma efectuării lucrărilor de reabilitare—n.r). Eu cred că trebuie să aplicăm aceeași lege și în Covasna și în Călărași (…), m-am uitat în lege să văd dacă e vreo anexă care să spună că municipiul Sfântu Gheorghe face excepție de la aceste prevederi și nu am găsit acest lucru”, a declarat Antal Arpad.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.