Pieptea zice că nu mai vrea să fie viceprimar general

Share:

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că este dispus să elibereze postul pe care îl ocupă dacă în PNL va exista o decizie de a susține pe altcineva pentru preluarea atribuțiilor de primar general interimar.

„Dacă la noi va fi o decizie de a susține pe altcineva, eu le-am spus că sunt dispus să eliberez postul, adică nu trebuie să fie un vot în Consiliu prin care să fiu schimbat. Am fost pus de colegii mei, înțeleg că dacă există o altă opțiune pentru acest post găsim o formulă legală, astfel încât un alt coleg să preia funcția de viceprimar și eventual să preia atribuțiile. Voi discuta cu colegii mei de la PNL, probabil mâine seară după ce decizia va fi definitivă, dacă această discuție va mai avea fond, dacă se menține decizia inițială a instanței. Dacă se revine și câștigă la apel, practic primarul general reintră în funcție, dacă nu cumva dă alte sancțiuni instanța”, a spus Pieptea.

În contextul în care a declarat miercuri că datorită ”situației familiale” nu își poate îndeplini ”cu succes atribuțiile unui primar general interimar”, Pieptea a menționat că și în cazul în care conducerea PNL nu desemnează o altă persoană în locul său în vederea preluării atribuțiilor de edil general interimar și rămâne în competiție doar celălalt viceprimar al Capitalei Dan Darabont este nevoie de votul consilierilor municipali.

”Va fi un vot. Va fi vot pentru că trebuie ales (cel care va prelua atribuțiile de primar general interimar — n.r.). Poate fi un singur candidat și să nu întrunească numărul de voturi necesar. Este nevoie de 27 de voturi”, a afirmat viceprimarul Capitalei.

El a menționat că săptămâna viitoare lucrurile se vor debloca la Primăria Capitalei.

”Luni se discută la Curte recursul. Probabil tot luni va veni comunicarea sau cel târziu marți dimineața. Prefectul Municipiului București ne-a confirmat că de la momentul la care primește acea comunicare, hotărârea fiind deja redactată, hotărârea instanței, prefectul mi-a confirmat că în două, trei ore maxim trimite către secretarul general al Primăriei ordinul de suspendare a lui Oprescu din funcția de primar general și asta înseamnă că marți sau cel târziu miercuri vom alege un viceprimar care să preia atribuțiile primarului general. Ulterior, va putea semna, bani există în cont, va putea desemna directori la cele două instituții, deci până la finalul săptămânii viitoare, adică până vinerea viitoare vom avea pe toate funcțiile oameni cu drept de semnătură, ceea ce înseamnă că lucrurile se vor debloca”, a precizat Pieptea.

Angajații Primăriei Capitalei își vor primi salariile în cursul săptămânii viitoare, a declarat vineri pentru AGERPRES viceprimarul Bucureștiului Cornel Pieptea.

Potrivit acestuia, în situația în care Oprescu câștigă la CAB își păstrează drepturile de primar.

Curtea de Apel București va judeca pe 14 septembrie contestația primarului Sorin Oprescu la decizia instanței de a-l aresta preventiv într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.