Ponta, atacat dur de șeful diplomației maghiare

0

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a condamnat dur miercuri afirmațiile premierului Victor Ponta la adresa Ungariei, anunță B1 TV.

Peter Szijjarto a spus că „Ponta și-a pierdut autocontrolul prin unele afirmații iraționale și jicnește cu asta întreaga Ungarie”.

„Politicienii europeni civilizaţi nu spun astfel de calomnii necontrolate. Remarcile sale au o singură explicaţie: şi-a pierdut total sprijinul în politica internă din România”, a mai explicat ministrul ungar.

Ponta a spus miercuri că anumiți lideri maghiari trebuie ținuți închiși, iar prin gardurile pe care le construiește, Ungaria “se scoate din Europa”.

„Unii oficiali maghiari ar trebui să-i ținem după gard, să nu se mai plimbe prin Transilvania sau în Europa și să spună lucruri ciudate. Pot să fie, printre refugiați, și teroriști. Ungaria, prin faptul că ridică un gard și aruncă problema în România, Serbia, Austria, se scoate din Europa. Noi suntem mai europeni decât ei. Eu mă gândesc cu groază la un singur lucru care e posibil: ce facem dacă militarii maghiari se apucă și trag sau ucid niște copii, niște femei?”
, a declarat acesta.

Declarația premierului vine după ce Ungaria a anunțat că, dacă e nevoie, vor face un gard și la granița României.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.