Donald Trump, atacat din toate părțile de republicani

Share:

Miliardarul Donald Trump, care conduce lejer în sondaje în tabăra republicană pentru alegerile prezidențiale din 2016 în SUA, a fost atacat din toate părțile miercuri în California, în a doua dezbatere cu rivalii săi, notează AFP.

„Nu-i puteți insulta pe liderii din întreaga lume și să vă așteptați să aveți rezultate. Trebuie să dați dovadă de coerență”, a acuzat Jeb Bush, fiu și frate de președinte, în poziția a treia în sondaje.

„Dl Trump este un formidabil animator”, l-a ironizat Carly Fiorina, fostă șefă la Hewlett-Packard și singura femeie în cursă în tabăra republicană. „Dar eu cred de asemenea că unul dintre avantajele unei campanii prezidențiale este că arată că este în măsură să demonstreze caracterul”, a adăugat ea.

„Mă întreb dacă am vrea pe cineva cu acest temperament, acest tip de limbaj nesăbuit, pentru a negocia cu (Vladimir) Putin sau cu Iranul”, a spus la rândul său Rand Paul. „Sunt foarte îngrijorat de ideea de a-l vedea responsabil de arsenalul nuclear”, a adăugat el, denunțând obișnuința candidatului de a-și ataca rivalii din cauza aspectului lor fizic.

În schimb Trump, care nu a ezitat să-și întrerupă rivalii sau să glumească pe seama presupuselor lor eșecuri în statele lor respective, și-a subliniat din nou succesul și averea.

„Sunt un om de afaceri, cu foarte multe succese și vreau să pun acest talent în slujba țării mele pentru a fi din nou bogată”, a spus el. „Și nu cred că cineva de aici este capabil”, a adăugat Trump.

Cei 11 participanți la dezbatere au fost: Donald Trump, fostul neurochirurg Ben Carson, fostul guvernator de Florida Jeb Bush, senatorul de Texas Ted Cruz, guvernatorul statului Wisconsin Scott Walker, senatorul de Florida Marco Rubio, Carly Fiorina, fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee, guvernatorul Ohio John Kasich, Rand Paul, guvernatorul din New Jersey Chris Christie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.