”Pasărea măiastră” Maria Tănase, la Teatrul de pe Lipscani

Pe 25 septembrie 2015, Teatrul de pe Lipscani deschide stagiunea 2015-2016 printr-un eveniment extrem de special: spectacolul „Pasarea Maiastra. Maria Tanase” cu Adriana Trandafir, spectacol omagial la implinirea a 102 ani de la nasterea marii artiste.
În Franţa a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues. Mândria românilor se numeşte Maria Tănase (1913-1963). Vocea ei gravă, profundă, a rămas de neuitat. Oameni simpli şi personalităţi proeminente, contemporanii ei, au văzut în această cântăreaţă inimitabilă ieşită din popor, o adevărată regină a cântului folcloric autentic.
Teatrul de pe Lipscani vă invită să deschideţi porţile timpului şi să păşiţi prin ele alături de Adriana Trandafir în acest spectacol memorabil, care a făcut istorie, încă de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Peste ani, Maria Tănase, Adriana Trandafir şi spectacolul “Pasărea măiastră – Maria Tănase” şi-au păstrat tinereţea, prospeţimea şi unicitatea în tabloul cultural românesc. Poftiţi, aşadar, la un regal muzical-teatral de excepţie, la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.“…jocul actriţei cu nume de floare, nerv, glas şi reflecţii presărate între tăceri, impune prin naturaleţe, farmec, distincţie, înţelegere în interior a unui destin care a trecut peste praguri şi vămi, spre a răzbate…” (George Chirilă)“…în raza recitalurilor exponenţiale se înscrie Pasărea Măiastră, de la Teatrul Odeon, reîntânlnirea cu unica Adriana Trandafir, temperament eruptiv, colorit curcubeic, în complexele stări întruchipate. Surâsul şi lacrima, adâncul teluric şi poezia diafană sunt placate pe o cuceritoare sensibilitate, pe autenticitate şi adevăr.
Adriana Trandafir, magnifica Pasăre Măiastră a teatrului românesc…” (Ion Toboşaru)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.