Selecționerul Franței și-a criticat elevii după jocul cu România

0

Selecționerul naționalei de rugby a Franței, Philippe Saint-Andre, și-a criticat indirect câțiva jucători după victoria nu foarte convingătoare de miercuri împotriva României, 38-11 (17-6) în Grupa D a Cupei Mondiale 2015, relatează cotidianul L’Equipe.

Mulțumit de succes și de faptul că Franța a obținut punctul bonus pentru înscrierea a cel puțin patru eseuri, Saint-Andre n-a fost mulțumit de jocul elevilor săi.

„Echipa care a jucat cu Italia (32-10 sâmbătă — n. r.) avea mai multe automatisme, a fost aceeași ca împotriva Angliei și Scoției la Paris (în meciuri de pregătire — n. r.). Când faci treisprezece schimbări, lipsesc automatismele. Obiectivul e însă îndeplinit, avem cele cinci puncte. Conținutul n-a fost însă mulțumitor, mai ales în prima repriză. (…) Noi voiam să producem dezordine, dar trebuia să avansăm, n-am făcut-o. Am pierdut 23 de baloane. Așa că a fost complicat să avem viteză, ritm”, a declarat antrenorul vicecampioanei mondiale.

L’Equipe amintește că a impresionat mânia arătată de antrenor la pauză. „Nu era să-i sărut pe obraji și să le spun că au făcut o primă repriză excepțională. O jumătate de oră a fost neantul. Trebuiau spuse lucrurile în față, așa s-a întâmplat, iar jucătorii au reacționat. Au ținut mai bine balonul”, a comentat Saint-Andre.

Tehnicianul a explicat că a dorit să folosească toți jucătorii în primele două meciuri. „Vom vedea echilibrul, condiția fizică, și vom face o echipă competitivă împotriva Canadei ca să învingem această echipă, obținând, dacă se poate, bonusul ofensiv, fiindcă irlandezii au făcut-o”, a adăugat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.