Lynn Howells, încă doi ani la naționala de rugby a României

0

Antrenorul galez Lynn Howells și-a prelungit cu doi ani contractul cu naționala de rugby a României, pe care o va conduce spre Cupa Mondială din 2019, din Japonia, potrivit site-ului oficial al Cupei Mondiale.

Inițial galezul intenționa să aștepte finalul CM 2015, înainte de a lua o decizie în acest sens, dar a anunțat prelungirea colaborării la conferința de presă dinaintea meciului de marți cu Canada, din Grupa B a competiției. ”Am semnat deja pentru încă doi ani. Mă bucur pentru mine, dar și pentru faptul că voi conduce România la un nivel superior, fapt care va fi interesant”, a afirmat Howells, potrivit Agerpres.

Howells și-a concentrat atenția în obținerea a două victorii de către ”stejari” în ultimele lor două partide din Grupa D, cu Canada (marți) și cu Italia (duminică), care ar însemna clasarea pe locul trei în grupă și calificarea automată la CM 2019. Această performanță i-ar oferi șansa de a dezvolta jocul ”stejarilor” de la bază, fără a avea grija meciurilor de calificare.

Howells se va retrage de la cârma naționalei României în 2019 și va ocupa un rol de consilier tehnic.

”Aceasta este o parte a moștenirii mele. Dacă mi-am făcut treaba sper ca până la finalul celui de-al doilea an că voi putea pune un antrenor care să conducă echipa în Japonia. Dacă voi reuși acest lucru, voi deveni consilier tehnic și aceasta va fi calea potrivit pentru dezvoltare”, a mai spus Howells.

Căpitanul naționalei României, Mihai Macovei, a lăudat contribuția lui Howells la jocul ”stejarilor”: ”Am devenit o echipă mai disciplinată cu el (Howells, n. red.) ca antrenor. Aduce un plus echipei”.

La Cupa Mondială din Anglia și Țara Galilor, România a fost învinsă de Franța cu 38-11 și de Irlanda cu 44-10.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.