Donald Tusk vrea Bulgaria în Schengen

0

Bulgaria este pregătită să adere la spațiul Schengen, a declarat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, după o întrevedere cu premierul bulgar Boiko Borisov desfășurată la Varna, transmite BTA.

‘Astăzi, Bulgaria este poate cel mai bun exemplu, și pentru alte state membre, al modului de protejare a propriilor granițe. Trebuie să fim realiști și să mutăm atenția dezbaterii de pe modul de tratare a simptomelor pe felul de tratare a cauzelor profunde’, a spus Tusk.

Cei doi oficiali au mai discutat despre problemele Europei în sectorul energetic.

În urmă cu o lună, Comisia Europeană și-a reiterat poziția potrivit căreia România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen, spațiul european de liberă circulație, dar că decizia este una politică și trebuie luată în cadrul Consiliului European.

‘Poziția Comisiei Europene este că atât Bulgaria, cât și România îndeplinesc pe deplin criteriile de a deveni membre ale spațiului Schengen. Acum nu mai este o decizie a Comisiei; este o decizie politică ce trebuie luată de Consiliul UE și de Consiliul European’, declara pe 10 septembrie Natasha Bertaud, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.