Ciontu: FDIN cere amânarea dezbaterilor pe votul prin corespondență!

0

Președintele Frontului Demnității și Identității Naționale, Corneliu Ciontu, a precizat, într-un comunicat de presă, că formațiunea politică pe care o conduce susţine pe deplin elaborarea unei legi care să asigure dreptul constituţional de a alege şi de a fi ales al cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

„Având în vedere importanţa și complexitatea acestei reglementări legislative, considerăm că elaborarea ei nu trebuie făcută pompieristic şi fără consultarea, în primul rând, a românilor de peste hotare.

Lecturând proiectul de lege aflat în dezbaterea Parlamentului, se poate constata cu uşurinţă, că se încalcă prevederi constituţionale, că pot apărea discriminări între românii din diaspora şi cei din ţară. Dar, cel mai grav lucru, este acela că nu se asigură suficiente garanţii de securizare a voturilor, de blocare a fraudei electorale. Simpla declaraţie pe propria răspundere fiind insuficientă. Totodată, considerăm că dacă legea va rămâne în forma propusă, vom fi martorii unui proces birocratic foarte costisitor şi a unui scandal perpetuu”, a adăugat liderul FDIN.

Acestea sunt măsurile pentru care Frontul Demnităţii şi Identităţii Naţionale solicită Parlamentului amânarea dezbaterilor pe acest proiect de lege, proiect ce nu-şi are utilitatea în alegerile din 2016, mai ales într-un an cu alegeri prezidenţiale.

Nu în ultimul rând, Ciontu a precizat că alegerile pentru parlamentarii din diaspora să se desfăşoare prin aceleaşi proceduri ca la alegerile din 2012.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.