Grecia, asaltată în ultimele zile de un număr record de imigranți

0

Aproximativ 48.000 de imigranți și refugiați au sosit în decurs de cinci zile în Grecia, un număr record, a anunțat vineri la Geneva Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), citată de AFP și Reuters.

”În pofida deteriorării condițiilor meteorologice, aproximativ 48.000 de imigranți și refugiați au traversat marea către insulele grecești provenind din Turcia, respectiv circa 9.600 de persoane zilnic în cursul ultimelor cinci zile”, a indicat OIM, adăugând că este vorba de un număr record.
Insula Lesbos continuă să primească cei mai mulți refugiați și imigranți, 27.276 în ultimele cinci zile, iar 9.750 au debarcat în insula Chios.
Conform OIM, ultimul val de persoane sosite în Grecia este cel mai mare în decurs de o săptămână până acum, ridicând la 681.000 numărul imigranților sosiți pe Marea Mediterană până în prezent în Europa.
Potrivit directorului UNHCR pentru Orientul Mijlociu, Amin Awad, loviturile aeriene ruse și luptele sporite din jurul orașului sirian Alep au contribuit la ”dinamica deplasării” — circa 30.000 de persoane strămutate — dar nu au contribuit mult la exodul de refugiați.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.