Partidul Mișcarea Populară va fi târât la Tribunal

Share:

Abia ales la conducerea formaţiunii Mişcarea Populară, Traian Băsescu are deja probleme. Poetul Şerban Foarţă ameninţă că va da în judecată partidul pentru că a folosit versurile lui fără a i se cere acordul.

Printre mii de oameni, Traian Băsescu şi-a făcut intrarea la Congresul Mişcării Populare pe versurile melodiei „Invocaţie” a formaţiei Phoenix.

La scurt timp după ce a fost ales preşedinte al formaţiunii politice, Traian Băsescu are deja probleme. Poetul Şerban Foarţă, cel care a compus versurile melodiei, susţine că nu i s-a cerut acordul pentru ca melodia să fie folosită. În acest context, el susţine că va deschide o acţiune în instanţă.

„Consider că este o mare încălcare nu neapărat a drepturilor de autor, care autor trebuie oricum întrebat, ci a aderenţei cuiva la o mişcare politică sau de altă natură. Mă consider pur şi simplu jignit de faptul că un text de o anumită sacralitate este folosit de un partid care nu are nimic de-a face cu Phoenixul. Şi nu numai ei au cântat, ci şi alţii. Ar trebui să fac o intervenţie în justiţie”, a declarat Şerban Foarţă.

Pe de altă parte, melodia „Invocaţie” a fost folosită doar pentru intrarea lui Traian Băsescu în sală. Imnul formaţiunii Mişcarea Populară va fi melodia „Iarba verde de acasă”, pe care au şi cântat-o la finalul congresului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.