Atac asupra unui hotel din Somalia. 12 persoane au murit!

0

Cel puțin 12 persoane au murit duminică într-un atac asupra unui mare hotel din capitala somaleză Mogadishu comis de islamiștii shebab, care au folosit un vehicul plin cu explozibili pentru a-și face loc spre interiorul clădirii, a anunțat poliția, relatează AFP.

Insurgenții shebab, afiliați rețelei Al-Qaida, au revendicat atacul care a avut loc în zori la hotelul Sahafi, frecventat de parlamentari, funcționari și oameni de afaceri.

„Avem informații potrivit cărora ar exista 12 morți”, a declarat un responsabil al poliției, citat de AFP. Atacatorii au aruncat în aer un vehicul capcană la intrarea în hotel, după care au pătruns în clădire. Potrivit unui responsabil citat de DPA, 15 persoane ar fi fost ucise, printre care și politicieni și oficiali de rang înalt.

Unii martori au spus că au văzut mai multe trupuri neînsuflețite ale unor persoane ucise în explozia inițială, când un microbuz plin cu explozibil ar fi fost lansat spre intrarea principală. O a doua explozie puternică a fost auzită la scurt timp.

Islamiștii au pătruns apoi în interiorul hotelului. Potrivit unor martori, în clădire au avut loc intense schimburi de focuri și explozii.

Forța militară a Uniunii Africane în Somalia (AMISOM), care luptă împotriva islamiștilor shebab alături de forțele guvenului somalez, a transmis că a reușit în cele din urmă să securizeze clădirea și să-i respingă pe atacatori.

Islamiștii shebab, care luptă pentru răsturnarea guvernului somalez susținut de comunitatea internațională, au comis până acum mai multe atacuri asupra unor hoteluri în Mogadishu.

Folosirea de vehicule încărcate cu explozibili și conduse de kamikaze pentru a deschide calea atacatorilor spre interiorul unei clădiri este o tactică folosită frecvent de islamiștii shebab.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.