Marius Dunca, demis de la șefia ANPC

Share:

Marius Dunca a fost demis de la conducerea Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, informează Romania TV.

Decizia demiterii lui Marius Dunca a fost luată de premierul Victor Ponta, iar în locul său ar urma să fie numit Bogdan Pandelică, la propunerea ministrului Economiei.

Marius Dunca a aflat despre demitere în direct la Romania TV. „Noi ne-am făcut datoria. Cazul de faţă nu era de competenţa noastră. Noi am avut o sesizare privind neconcordanţa preţurilor fix în vinerea dinaintea incidentului. Colegii mei au fost la operatorul economic joi şi au lăsat o invitaţie, iar vineri trebuia sa se prezinte reprezentantul legal. Nu s-au prezentat. Noi nici nu am avut timp să controlăm, noi doar am avut sesizare, dar dacă nu era niciun reprezentant legal, care să aibă registrul de controale, nici nu am putut să controlăm”, a explicat Marius Dunca.

Acesta a fost luat prin surprindere de vestea demiterii: „Este o surpriză. Dacă ANPC e de vină pentru ce se întâmplă rău în ac ţară, ne asumăm, ce să facem?”.

Clubul Colectiv primise un control din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor cu o zi înainte de incendiul devastator în care 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, ca urmare a unei reclamaţii depuse în data de 18.10.2015, cel mai probabil, de un client. Inspectorii ANPC au permis funcţionarea clubului şi l-au invitat pe Alin Anastasescu la sediul CJPC cu un set de documente, însă acesta nu s-a prezentat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.