Brazilia: Cel puţin 17 morţi după ruperea unui baraj minier

Share:

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite ieri în Brazilia după prăbuşirea unui baraj minier care a provocat o uriaşă alunecare de teren devastând un sat aproape în întregime, au făcut cunoscut surse din rândul pompierilor, citate de AFP.

‘Sunt 17 morţi. Numărul dispăruţilor va depăşi 40, însă datele nu sunt oficiale încă’, a declarat Adao Severino Junior, comandantul pompierilor din oraşul Mariana (sud-est).‘Numărul răniţilor a depăşit 50 de persoane’, a adăugat la telefon acest responsabil, aflat în satul Bento Rodrigues, unde participa la acţiunile de salvare.

Corpul de pompieri din Ouro Preto, un alt oraş învecinat cu zona sinistrată, a anunţat, de asemenea, un bilanţ cu 17 morţi, potrivit postului de radio şi paginii de internet BandNews.

Într-un bilanţ anterior anunţat de preşedintele sindicatului local al minerilor se menţiona numai un mort, un angajat victimă a unui infarct după producerea catastrofei şi cel puţin cinci răniţi.‘Este o situaţie dramatică. Este întuneric şi totul este acoperit de noroi. Operaţiunile de căutare vor continua toată noaptea’, a adăugat comandantul pompierilor din Mariana.

Casele din Bento Rodrigues, un sat cu aproximativ 600 de locuitori, au fost distruse de valul de noroi care s-a deversat într-o vale pe lungime de doi kilometri. Unele case au fost acoperite până la nivelul acoperişului, potrivit unor imagini luate din elicopter. ‘Nu există nicio posibilitate de a supravieţui sub valul de noroi’, a explicat şeful pompierilor.

Răniţii au fost transportaţi la spitalele din oraşele Mariana şi Santa Rita Durao, a precizat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.