A doua licitație ratată pentru vânzarea Castelului Teleki

0

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud nu a reuşit să vândă Castelul Teleki de la Comlod nici vineri, 6 noiembrie, când a avut loc a doua licitaţie publică pentru atribuirea acestui obiectiv. Preţul castelului, stabilit de Consiliul Judeţean era de 493 780 lei, echivalentul a 11 945 de euro nu a fost acceptat de singurul ofertant care a participat la licitaţie, astfel că forul judeţean trebuie acum să stabilească modalitatea de administrare în continuare a imobilului aflat într-o stare avansată de degradare. În cursul şedinţei de vineri, 6 noiembrie, a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, preşedintele comisiei de cultură, Andrei Moldovan a cerut plenului să ia în considerare diminuarea preţului de pornire a unei viitoare licitaţii de vânzare a Castelului Teleki:

Potrivit lui M0ldovan, problema este că au avut loc două licitaţii, că celor care sânt interesaţi li se pare prea mare preţul de pornire, or preţul ăsta de pornire nu înseamnă totul, ci mai este nevoie de investiţii pentru reabilitare. Şi-atuncea se pune problema, fiind foarte mulţi care s-au interesat de vânzarea castelului, fără ca să faca oferte, ca la o reevaluare să scădem preţul de pornire, pentru a avea mai mulţi ofertanţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan le-a cerut angajaţilor de la serviciul tehnic să găsească modalităţi de protejare a imobilului de la Comlod, care să respecte prevederile legale, întrucât Castelul Teleki este declarat monument istoric. El s-a angajat ca de săptămâna viitoare să se ocupe personal de acest lucru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.